Juli

Juli
Nicktistlar

onsdag 3 juli 2019

  Inne i Juli blir det några rader igen, tycker jag ska byta bilderna så åtminstone dom håller sig aktuella.
Var ute och for på nordöstra delen med kusin och syster den första dagen den här månaden. Slitevägen österut och i Slite ner Strandvägen, Lotsbacken, hamnen. Vidare förbi Cementa till Lännahamnen.
Vidare norrut och ner till Barläst med ordentlig blåst. Skäggdoppingarna hade fått ut ett antal ungar trots att de häckar nästan inne vid bryggan.
Fanns lite lä att ta en kaffepaus.....men mackorna var kvar hemma i kylskåpet. Nästa Asundens raukfält dit även kusin Anita kunde ta sig med några korta vilopauser för att vila knäna.
Gott om sten att sitta på.

...och backe ner i Tulkörten.

  Sen gick färden vidare på enkla hjulspår där vi till slut hamnade vid Hideviken och Hide kulturbrott.
Upp över berget och genom Saigs naturreservat tills vi så småningom kom fram till S:t Olofsholm. Vi gick upp till ladan och kvarnen men sen började det kurra i magarna. Så nästa anhalt blev Valleviken där vi intog lunch av varierande val men alla tre valen var jättegoda. Hemfärden gick vidare på något större vägar och snart var vi framme vid Rute kyrka. Ingen av oss hade varit inne i den så vi klev ur bilen, men tji, den var låst så det får väl bli en annan gång.

  Nu ställde vi färden hemåt men en glass hade ju suttit bra. Stopp i Tingstäde där jag och systern fick glassbegäret stillat men kusin Anita blev utan. Fanns ingen glass för en gluten- och laktosallergiker, dåligt.
Blev sen raka spåret hem och lämna av damerna och jag hem för att ladda till det numera vanliga Brusspelet på måndagar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar