December

December
Österport in mot Hästgatan

onsdag 25 oktober 2017

Regn, regn och mer regn.

Blev ingen svampplockning i dag som det var tänkt. Regnade ju lite smått hela förmiddagen och sen var det som himlen öppnade sig på eftermiddagen. Fick ta vara på tvätten sen i går i stället, stod med strykjärnet ett tag för det hör ju till att man ska vara slät och fin.

Sen var jag bort till Linds för att skaffa hem lite jord till mina kaktusar. De håller på att växa ur krukorna en del av dom. Tänkte passa på nu när jag ska ta in dom från balkongen, inte för att det gör nåt om de blir lite kalla men de ska få stå inne i sovrummet hos mig i vinter. Sen är det en del som sätter skott som jag tänkte ta vara på, alltid kul och se om dom tar sig. Och moderkaktusen blir ju lite snyggare när de blir av med sina konstiga utväxter. Så nerförbi lasarettet och apoteket där för att fylla på sprutförrådet. Chansade eftersom regnet vräkte ner, parkeringen mittemot huvudingången var full, så jag körde in och höll precis utanför. Tog inte fem minuter att få det jag ville ha och jag var ute i bilen igen. Smidigt, och jag var inte ensam med min manöver. Såg dock inte till en enda taxibil så jag tyckte jag hade ganska gott samvete.

Körövning som vanligt på onsdagkvällarna, kan bli några framträdande så här före jul. Fredagen den tredje november ska vi vara med i en manifestation i domkyrkan. Det är Christina som ledde oss på våren som är nere tillfälligt, övning med henne nästa onsdag och så framträdande på fredagen. Jag var ju inte med när de två låtar vi ska sjunga sjöngs i våras. Var visserligen med och övade ett par gånger så de andra tycker jag ska vara med nu. Fattas tenorer.
Så är vi inbjudna att sjunga vid en mässa i Eksta kyrka på kvällen första advent. Hur mycket vi ska sjunga då vet vi inte riktigt ännu. Och så ska vi ha en egen julkonsert på Luciakvällen i Vårdklockan. Får väl se om vi kan dra lite folk från Luciakröningen i domkyrkan. Den tänkta sången på stan blir nog inget av med.
Och det bästa av allt, det regnade inte på hela kvällen, varken till eller från övningen.


2 kommentarer:

  1. Hur kan man ha 3 maskiner tvätt om man är ensamstående, är det inte vattenslösari?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Beror ju på hur ofta man tvättar, tre maskiner var annan vecka, en vittvätt, en kulör och en övrigt ömtåligare.Min mor sa alltid när jag skulle i väg på lördagarna, ja bara du är hel och ren under, och det sitter ännu i. Och frågan är om det inte är mer viktigt som ensamstående, man vet ju aldrig.....

      Radera