Juli

Juli
Nicktistlar

söndag 13 augusti 2017

Sista dagen på Medeltidsveckan.

Så kom jag i väg till en konsert under veckan till slut. Var nere och hörde en stor grupp i från Ängelholms kulturskola. De hade en egen, musikgrupp, Ensemble 1600, med sig och sen var det många korister, alltifrån lågstadiet till högstadiet. Sjöng musik från tiden 1200-tal till 1500-talet på originalspråket som var blandat. Latin, spanska, italienska och katalanska, men dirigenten talade om vad sångerna handlade om före varje låt.
Och det var det vanliga med kärlek både trogen och otrogen, en var tillexempel om en man vars hustru var otrogen till och med på marknaden. Han gick och hängde sig till slut, sens moral, se upp vem du gifter dig med. En av låtarna, Tourdion, kände jag igen, den har vi sjungit som dryckesvisa i Öronfröjd.
Duktiga på att sjunga var de, mycket smågrupper som sjöng före och även en hel del dans eller snarare rytmik. Proffsigt av så pass många ungdomar. Är verkligen glad att jag äntligen fick ändan ur.....

Och nu är det dags för sista kvällspasset från friidrotten framför teven. Sen kan jag kanske komma i säng lite tidigare på kvällarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar