Juni

Juni
Södra Hällarna

lördag 12 augusti 2017

Återhämtning.

Brukar gå en sväng ner på medeltidsmarknaden varje år så i går var jag ner. Men jag gick runt bara området därnere och tyckte det var för mycket folk att trängas med så jag gick hem rätt fort igen. Botaniskan var full av folk också så det blev bara en mer eller mindre genomfart bara.


I dag är det lördag och då brukar jag vattna mina blommor och när jag kommer ut på balkongen så får man en liten glädjekick när jag ser hur de här kaktusarna trivs därute. Jag tror att det är de sjätte och sjunde små solarna för året som blommar nu. Kompisen bredvid har mer eller mindre hela sommaren haft sina små röda blommor som en krans längst upp. Och svärmorskudden står där bara och bevakar.

Så kände jag mig bara tvungen att cykla upp på kolonin för att se hur det klarar sig däruppe. Nu är det riktig skördetid. Löken tog jag upp så att den får ligga några dar på backen, purjolöken börjar arta sig, salladslök, morötter, rädisor, bönor och potatis är det dags för. Och gurkorna börjar komma för att inte tala om de här rackarna som syns här nedanför. Fanns en till lika stor som jag gav bort till en kolonigranne, fick en blomma av henne i våras så lite får man ju ge igen. Squash är det och nu ska jag se om jag hittar ett recept som jag kan använda i kväll, blir nog bara att jag steker några skivor.

Det är ingen leksakskanna utan en helt vanlig tio liters kanna. Så inte går det någon nöd på oss.
2 kommentarer:

 1. Vilka fina kaktusar! Det var länge sedan jag hade några sådana.
  Ha en fin söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, har bara lite svårt med vad dom heter. Jag tar hem dom som småttingar bara och det finns inga namn på dom. Svärmors kudde är juinget svår, och sen är det en Mammilaria hahniana eller Skäggvårtkaktus,den med gula blommor är en i släktet Echinocactus undergrupp Hamatocactus, men där finns många varianter. Lätta att hålla liv i är dom i alla fall, tål att man glömmer bort att vattna och tål även lite varsam misskötsel. Men sticker tillbaka vid omplantering. Kram Anders

   Radera