Juli

Juli
Nicktistlar

torsdag 27 april 2017

Lågvatten.

Har varit lite låg nu ett tag, kroppen är svårstartad på morgnarna och det går nästan halva förmiddagen innan alla leder är i gång. Och med två tidiga möten måndag och tisdag blev det inte mycket bättre. Måndags smet jag ner och lämnade en del prover på lassis. Sen i stället för att åka tillbaka för en halvtimme, trekvart så åkte jag på sista Måndagsklubben för säsongen. Där avtackades Janne bakom trummorna som tydligen tänker lägga av med spelandet. Högljudda protester från publiken.
Tisdagen bar jag med tvekan ut tomaterna på balkongen innan mötet. Och så skulle vi spela golf eftermiddagen, knappt om tid men blåsten skulle ju enligt rapporterna avta. Snabbt ombyte och sen i väg till Gotska. Inte fasiken avtog vinden utan när vi var inne på de sista hålen var det ju hård kuling. Kom hem och gick naturligtvis direkt ut på balkongen men det var bara att konstatera att det blir inga tomater i år. Totalt sönderblåsta i det där blåshålet som min balkong är. Möjligen kan jag rädda två stycken plantor. Resten fick stå, och står ännu kvar därute, nu blir det nog kaktus i alla krukor för de klarar ju blåsten.
Så jag har ligg lågt. I dag hade jag tvättstugan på morgonen och som sagt kroppen är inte med mig längre, fungerar dåligt att gå nerför trapporna däremot uppför är inget större problem. Så jag bestämde mig tidigt i dag att jag hoppar Jazzklubben i kväll. Men sen har jag varit ute och handlat och bar upp två tunga kassar de fyrtio trappstegen upp. Och så är det troligen riktigt bra i kväll så nu har jag tänkt om.
Var i alla fall upp och gjorde lite nytta på kolonin i går, tyckte det började bli lite tofsigt så nu är det klippt.

6 kommentarer:

  1. En fråga till dig som vet och kan mycket om fåglar.
    Är taltrasten en vanlig fågel här i Visby?
    Jag hörde och såg den för en vecka sedan men har inte lagt märke till den förr om åren. Han sjunger vackert lite som en blandning av koltrast och näktergal.
    M.v.h. Ann-Marie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är ju ingen stadsfågel direkt, vill väl mer ha lite skog och sitta i en topp och sjunga. Men vi har ju lite skog på sina ställen. Vacker sång som slår de flesta tycker jag. Sjunger en strof som den upprepar två gånger och sen byter den till en ny trea.

      Radera
    2. Tack ska du ha för svaret. Han sitter högt i ett träd och sjunger så fint varje dag nu.
      Väster om kolonilotterna i den lilla alle'n på A7 området.
      Ann-Marie

      Radera
    3. Får passa på och gå bort och lyssna på den, låter så fint på kvällar när det börjar skymma och det är stilla. Personligen tycker jag den slår Näktergalen men kanske inte Koltrasten. Anders

      Radera
  2. Jag har varit lite låg jag också, men tycker att det känns bättre nu.
    Så tråkigt att dina tomatplantor blåste sönder! Hur kan det vara att det blåser hela tiden??
    Hoppas att det blev en trevlig kväll på jazzklubben.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kan ju vara ladisdignu som slagit till. Nja, jag tror mer på det här med fint väder några dagar då hoppet växer. Så kommer bakslagen gång på gång, inte underligt att det sätter ner humöret. Jäklas då "resmatismen" med då blir det ännu mer.
      Men i dag är det en ny dag och solen skiner./Kram/Anders

      Radera