Juli

Juli
Nicktistlar

söndag 22 januari 2017

Grå söndag.

Var riktigt grått och dimmigt i dag men tänkte att jag kan inte bara sitta framför teven en hel dag till. Blev vanliga svängen ner till havet och krysningskajbygget och sen längs stranden till Botaniskan. Där var det visserligen grått men det kändes dock nästan som det var lite ljummare i luften.
Trollhasseln är snart överblommad, den äkta gula bakom 
och en hybrid i förgrunden.

Gott om småfåglar som har lätt att hitta föda var det och även några lite större som råkor och ringduvor. Duvorna var framme vid matningen dom har därnere, de konkurrerade med talgoxar,blåmesar, domherrar och bofinkar om maten. Drog upp genom stan och upp kyrktrappan, där är det ju nästan nödvändigt med en paus när man väl kommit upp. Vad passar då bättre än att beundra utsikten, visserligen inte mycket till utsikt i dag. Knappt man såg sjön i allt det gråa. 
Visby från kyrkberget med S:ta Karin, S:t Lars och S:t Per.
Johan målares hus i förgrunden med hamnen i diset i bakgrunden.

Sen kunde jag med gott samvete gå hemåt och se på skidskyttet, skidorna och handbollen. Fick till och med tid att fixa till en god lunch mellan loppen. Fortsatte kvällen med Rapport,Så ska det låta och andra avsnittet av den rätt ruggiga svenska polisdeckaren Innan vi dör. Så nu får det bli lite vilande på hela ryggen.

2 kommentarer:

  1. Det var väldigt grått och dimmigt i söndags, men det klarnade upp lite mot sena eftermiddagen. Min tv-kväll i söndags så i stort sett likadan ut.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo grått o ruggigt var det,men då kan man ju med gott samvete bänka sig framför teven, för jag var ju dock ute och vädrade lungorna. Kram.

      Radera