Juli

Juli
Nicktistlar

torsdag 7 maj 2015

En ledig dag...nästan.

I går var en sån dag då jag hade tänkt att nu ska jag upp på kolonin som hastigast och sen i väg och skåda lite fågel. Hade varit lite dåligt med sömnen på natten, men skit i det. Var in på nätet och skulle se om jag fått några svar som jag väntade på, icke. Slog en signal ut på När och där verkar det mesta vara under kontroll inför Golfa Gotland Runt, bara ett par som jag inte pratat med om funktionärsskapet. Så ringer en och anmäler sig och sin hustru till tisdagens tävling, samtidigt meddelar han att han kommer senare första dagen under GGR. Då ska ju alla startkit lämnas ut så det kan bli lite snärjigt men samtidigt meddelar han att det andra paret som jag inte kontaktat kommer. Jo de hade räknat med att de skulle jobba även i år. Efter en stund ringer maken i det paret och säger att jo jag hjälper till men hustrun ska kolla sitt hjärta under två av dagarna den veckan, hemma i Stockholm !
Jaha, ska nog lösa sig ändå men tight med folk blir det, får inte krångla nåt om det ska gå bra första dagen.
Stressmagen börjar ge sig tillkänna, jag börjar bli frusen....trött. Inget matarg alls fast det börjar bli dags för lunch. Går in på soffan, drar en pläd över mig och sover bort någon timme i stället. Vaknar och messar till ordföringen i kören en del av en av sångerna vi just nu har på programmet.

Livsled och trött på alla mänskor,
ligger här på soffan och känner bara konstiga känslor.
Livsled och trött på alla mänskor,
ligger här på soffan och känner mig sur.

Ingen som förstår, jag är ensam i min sorg.
Alla andra mänskor sjunger jämt i dur.
Livsled och trött på alla mänskor,
ligger här på soffan och känner mig sur.

Ungefär som jag kände då, så jag skrev att jag hoppade körövningen. Var så trött ändå så jag gick och la mig efter andra perioden i hockeymatchen. När det ändå var så spännande.

Vaknade i dag som en ny människa, sovit nästan hela natten. Har fått svar på de flesta frågor som jag sökte i går. Hänger bara på om Svenska Spel hinner få fram priser till söndagens golftävling ute på Kronis. Tog två krukor, en tomat och den andra chili samt en vattendunk med upp till lotten. Den första jag får se på lotten närmast grinden är min gamla jobbarkompis Gunnar. Bägge två säger vi, va f-n gör du här lika snopna båda. Han är inne på sitt andra år som jordbrukare och vi har lotterna inte mer än knappa femtio meter från varann. Pratade bort en timme ungefär, sen drog jag iväg för att äntligen få se en Brun kärrhök i år. Men först fick jag se en Fiskgjuse som satt i en gammal torraka ute norra delen av flygfältet vid inflygningen norrifrån. Kunde sitta i bilen och studera den mindre än hundra meter i från. Det är inte var dag man ser Fiskgjuse på ön inte ! Kom så småningom upp till Landträskdammen där jag inte bara fick se en utan hela tre Bruna kärrhökar. En gammal hona, en ung hona och en halvgammal hane. Stod ett skådarpar allaredan på det lilla tornet när jag kom dit så det blev en hel del ventilerat där med. Så blev det lite kroksvängar innan jag kom hem och fick inta en sen lunch, för i dag var jag hungrig. Ska nog orka med Jazzklubben i kväll med, det är ju sista för säsongen.

1 kommentar:

  1. Hej! Har du någon aning vem som har skrivit texten? Jag tycker den är väldigt bra.

    SvaraRadera