Juli

Juli
Nicktistlar

fredag 1 maj 2015

Allaredan Maj !

Har haft alldeles för mycket i kring mig nu ett tag, så nån inspiration för att gå hit och skriva har det inte varit. Därför har det varit bloggtorka nästan hela april.Men nu börjar bitarna ramla på plats så att nu är det bara att genomföra, mycket golf blir det för mig den här månaden. I morgon har jag fått med den store på en partävling på När, ska bli kul. PRO-DM och öppen veterandag i nästa vecka på Gotska. Och så är det då GolfaGotlandRunt veckan därpå och då jag är ansvarig på ute på När. Lite jobb dagarna innan men under själva tävlingsdagarna åker jag bara runt och umgås. Resultaten ska visserligen knappas in varje eftermiddag, brukar vara en intensiv timme, sen är det lugnt.

På kolonin har det hänt lite mer, potatis har kommit i jorden, och syrran har fått en del perenner som hon planterat. Jag har fått lite gul lök och brysselkål i marken. Och i dag har jag sått morötter, rädisa, dill och purjolök. Och nu faller ett livgivande vårregn ute, hur bra kan det bli ?

I dag gick det att komma ut på skjutfältet igen så jag drog efter jag fått frukost i mig. Kommer ut och ser att det är ju rally därute, visserligen inte förrän i morgon men jag vände och fortsatte söderut. Men när jag kom till Tofta kyrka så ångrade jag mig och körde ner, upp på gamla tippen var jag en sväng och så ner till Hojgardsmyr som jag gick runt. Två orädda tranor som dock inte gillade mig nåt vidare, var mindre än femtio meter i från dem när jag passerade men de bara trumpetade på högljutt. Grågäss , sångsvan, smådopping hördes och sågs och så alla sångare som så smått har kommit tillbaka från sina vinterkvarter. Ute längs kusten såg jag både silvertärna och kentsk tärna. När jag gick in på en gammal upplagsplats för virke så blev jag lite nyfiken på vad det var för grävda hål i en stor sandhög som låg där. Troligen har både räv och kaniner haft och har sina bohålor där. Jag gick upp på kullen och när jag var på väg ner på andra sidan så flög en fågel upp bara metern framför mig. Undrar vem som blev mest rädd ? Jag blev lite brydd och kunde inte riktigt förstå vad det var men konstaterade till slut att det var en mycket tidig Nattskärra som satt på marken och vilade sig efter en lång färd över sjön. Den ska inte komma förrän månadsskiftet maj/juni egentligen men var redan här. Jag tror aldrig jag sett den i dagsljus förut utan det har alltid varit skymning eller nästan helmörkt, så gott det kan bli på sommarnätterna, när jag har haft kontakt med den tidigare.
Rally i morgon som sagt på fältet och så var det avstängt igen från den femte och en vecka framåt. Synd med alla övningar och andra störningar nu när fåglarna och de andra djuren därute är inne i en känslig period. Men de vänjer sig tydligen vid folk och motorbuller för de är inte direkt rädda.


2 kommentarer:

  1. Kul med en rapport från dig och tack för hjälpen med gravanden!
    Din vitsippsbild är helt fantastisk. När vi var i Vänge igår körde vi förbi ett sånt där enormt fint änge och det såg ut som om marken var täckt av snö.
    Kram, Ingrie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, ändå får man aldrig fram den där känslan när man ser vitsipporna.
      Det måste man nästan uppleva, svårfångat på bild. Kram/Anders

      Radera