Juli

Juli
Nicktistlar

lördag 19 juli 2014

En perfekt dag.

Tog med mig syrran på utflykt i går fredag, i det fina vädret gick vi runt Asunden utanför Slite. Ner längs med östsidan och raukfältet där en tacka med sina två lamm tog skugga av en rauk.
Vi fortsatte söderut och det var tämligen lättgånget hela tiden med solen i ansiktet. Östra sidan är ju rätt karg med sina raukar och klippor. Inte vidare badvänligt men väldigt avstressande. Grussloken är som finast nu när den står och vajar i den lilla vind som är.
När vi kom längst ner på suderudden var det dags att ta en fika/lunchpaus sittande med fötterna på avsvalkning i sjön. Jag testade att vada lite men det är riskfyllt med hala stenar och lätt att dratta på ändan i nån djupare håla.
När vi satt där kom det en tvåmänning för fulla segel inifrån Slite, försökte ta några bilder på den men det var alldeles för långt avstånd. Ett större skepp låg lite längre söderut, det ligger och får cement från Cementa läktrat med mindre båtar. Två stycken låg inne och lastade och det är ju inga småbåtar precis. Vi fortsatte så småningom norrut igen längs med den mer bevuxna och låglänta västsidan. En hel del fågel låg det där, mest vitfågel men en del snäppor som troligen kommit norrifrån och är efter fullbordad häckning på återfärd till sydligare trakter. 

Längst söderut var det först Renfanan som hade brett ut sig och bildade stora bestånd. Sen kom mer blommor och växtlighet där Solvända, Axveronika, Backtimjan och tistlar färgade backen.
När vi sen var nästan uppe i norrändan genade vi tvärs över ön och tillbaka till bilen. Lustigt nog trots torka så är det fuktigt mitt uppe på ön och det är lätt att trampa ner i vatten mellan tuvorna. En stund för att examinera några blommor förrän det var dags för hemfärd efter dryga fem timmar på vandring.
Hade tur på kvällen att mer eller mindre bjuda in mig själv på grillafton hos dotera med familj, gott !
Den (store) lille ville ha sällskap i dag och tyckte vi kunde spela golf, den store blev också sugen så han tyckte vi skulle börja tidigt för han sommarjobbar på nya COOP och skulle börja klockan två i dag.
Blev hämtad strax före åtta och sen fick jag med nöd och näppe visa att gammal är äldst ute på banan på Hästnäs. Resten av dagen har gått åt till att vila stundtals på balkongen och när det blir för varmt här framför datorn. Sämre dagar kan man ha.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar