April

April
Utsikt från min nya bostad

onsdag 10 oktober 2018

Finns det nån svamp ?

  Har nu sett med egna ögon att det finns svamp i skogen. Grannarna här vid mig hade fått tag på en sabla massa Rödgul trumpet och rätt bra med Trattisar. Så i dag när jag inte hade något särskilt tänkte jag att nu ska jag leta upp svampen. Den här gången blev det nordöstsidan som jag gjorde ett antal nedslag på men inte hittade jag nåt. På ett ställe så hade rådjuren troligen varit före mig.  Det var gått om spår efter rådjuren men det brukar synas skaften av de rödgula, men icke.

  Efter ett antal skogsbesök vilket blev ett antal mil i bilen så styrde jag hemåt. Var in på ett ställe och fick se en liten grupp med fin Taggsvamp som jag tog med mig. Så gjorde jag först ett försök närmare staden som inte gav något. Men på sista stället fanns det gott om svamp.

  Fanns nästan  hur mycket som helst av de här vackra vita svamparna med sin fina ring kring foten. Och här som det ändå går så mycket folk och rastar sina hundar. Konstigt att de får stå kvar. Men jag kan väl tala om att jag lät dom stå jag med, Vit flugsvamp, men håll med om att de är fina och nästan garanterat maskfria.

  Fixade till en stuvning av taggsvamparna och blandade i litet av fjolårets trattisar. Så det blev ändå svamp på menyn i dag.

2 kommentarer:

 1. Tur att ingen lockats av deras vackra utseende.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får vi verkligen hoppas, men det händer ju då och då att
   någon har blivit förgiftad. Ha det bra därnere
   Kram,Anders

   Radera