December

December
Österport in mot Hästgatan

lördag 13 januari 2018

Det kunde ju ha varit fler.

  Vaknade ganska tidigt och låg och hörde på radion ett tag innan jag fick sätta fart. Ring så spelar vi till frukost och kryssen i tidningen. Melodikrysset löste jag med bara någon liten fundering vem som sjöng. Så var det ju snart dags att sjunga upp sig inför dagens övningar.

  Min kompis P-O kom och hämtade mig och meddelade en jobspost medan vi åkte bort mot lokalen för att ställa i ordning. Hans son som brukar kompa och dra några låtar så vi får pausa, var sjuk. Storasyster var redan på plats, hon hade ordnat med nyckeln. Borden stod något sånär skapligt, berodde på hur många som kommer tänkte vi. Vi plockade fram koppar och fat, kokade kaffe och syrran kom med två sorters kakor. Vi sjöng upp oss när det snart blev fråga om var bullarna var. Vi fick störta oss i väg för att hämta, jag hade kommit överens om att fixa det strax efter ett. Nu var klockan drygt halv två och när vi gick mot bilen mötte vi de två första gästerna.

  När vi kom tillbaka hade det kommit några gäster till men det var glest vid borden. De hade inte försett sig med kaffe och kaffebröd ännu så det gjorde dom innan vi körde i gång två man tunt. Det ramlade in ett antal till och vi tyckte väl att nu kör vi. Så vi drog igenom en bit av repertoaren och den fåtaliga publiken var med på noterna, sjöng med i de sånger som var något bekanta. Vi skulle ju skrämma i väg julen så det blev ett antal något sånär kända jullåtar. Sen hade vi letat upp en del mindre bekanta som drog ner applåder. Lite pausande där min kompis f.d. skollärarn drog några skrönor mellan varven. Han hade lyckats med att irra bort sig bland husen men kom något försenad in i gemenskapen.

  När vi hade sjungit igenom det vi tänkt så ville de höra lite till så vi tog några publikfriande extranummer. Sen verkade alla vara nöjda och bröt upp tämligen mangrant. Alla kom fram och tackade för en trevlig eftermiddag men tyckte som vi att det kunde varit fler som kom. Men det fanns ju sina förklaringar eftersom det blev en del strul med lokal så vi visste ju inte själva om det skulle bli av överhuvudtaget.

  Kontentan blev att vi hade en trevlig eftermiddag med en glad publik. Och när jag räknade i hop pengarna som låg i krukan vid utgången och dragit bort alla kostnader så blev det faktiskt en liten slant över till bensinpengar och eventuellt en pilsner.

2 kommentarer:

 1. Det är lite tråkigt när publiken sviker, men de som kom hade säkert en trevlig stund i ert sällskap.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo visst är det litet synd att det inte var flera. Men vi får väl skylla oss
   själva lite med strul med lokalbyte och därför hade vi inte gjort nåt större
   väsen av att vi skulle ha vårt Kafé Nyfiket. Vi kör ju bara med mun till mun
   reklam för att då behöver varken vi eller publiken ha några stora krav.
   Ha en bra vecka. Kram !

   Radera