Juli

Juli
Nicktistlar

måndag 10 juli 2017

Den lilla anden till himlen for.....

Verkligen segt att komma i gång i dag, ont här och ont där och gångjärnen var osmorda verkade det som. Då ringde den lille, store, och undrade vad jag gjorde. Håller på att komma i gång genom att sitta ute på balkongen och läsa. Han traskade hit och jag fick sällskap till lunchen sen drog vi i väg på utflykt. Första stopp var Bärgården i Källunge och en liter jordgubbar blev dessert. Storsund var nästa anhalt där fjorton Ägretthägrar visade upp sig tillsammans med bl. a. Lärkfalk, Brun kärrhök och Tranor. Vacker promenad på spången, den längre vägen till tornet trots lite vaga protester om onödig lång väg.
Bilden visserligen ett år gammal men det var lika fint i dag.

Sen fortsatte vi vägen ner till Agbod

När vi ändå var ner i de där trakterna så tog vi vägen ner till Hangrebod också. När vi kom ner och gick ut på bryggan så lättade all sjöfågel norr om fiskeläget. Nu kommer det en örn sa jag, och hann knappt uttala det så sa T, ja där över skogen. En gammal Havsörn kom målinriktat flygande ut över sjön. Rakt framför oss på mindre än hundra meter gick den ner med utspärrade klor och slog en Gravandunge, vände med de bägge vuxna Gravänderna efter sig och flög tillbaka in över skogen. Då kom det ytterligare en örn som vände , fick tydligen se att jakten varit lyckad. Drama ur verkliga livet som vi hade turen att komma och få se i precis rätt stund. Allt var över på mindre än en minut.
Vi vände åter norrut på slingriga vägar, nere och vände vid Botvaldevik innan vi landade vid Vitviken där vi unnade oss kaffe och kaka. Sen gick färden hemåt på faktiskt ännu slingrigare väg, som tur var mötte vi ingen annan bil för möte var så gott som omöjligt. Kom precis lagom tillbaka i stan till middagen stod på bordet. Och jag är ju inte den som tackar nej när jag blir tillfrågad om jag vill sitta med vid bordet.
En något dålig start på dagen vände till att bli ett gott slut på densamma. 





2 kommentarer:

  1. Vilken dramatik! Tänk att få se en örn ta en andunge. Det är inte alla som får uppleva något sådant.
    Så skönt att dagen blev bättre än väntat!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. I bland ska man ha lite tur, på rätt plats vid rätt tillfälle.
      Kram Anders

      Radera