Juli

Juli
Nicktistlar

lördag 20 februari 2016

Fortsatt rensning.

Nu börjar vi se slutet på all rensning ute i mitt gamla föräldrahem. Uthusen är så gott som urplockade och grovstädade, blir nog att vi slår till med en grovdammsugare för att få bort allt damm och spindelnät. Inne i bostadshuset återstår ännu en del, vi skulle ha haft träff där i dag men på grund av sjukdomar och andra förhinder blev det inställt.
Sen tillkommer hela tiden olika oförutsedda händelser. Vi eldar med olja nu under vintern och vi fick se att den nästan var slut vid juletid. Beställde påfyllning men det hann ta slut med nån timmes tid, med påföljd att pannan stannade och ingen återstartade den just under den tid när det blev som kallast och naturligtvis, eftersom expansionskärlet sitter på den ouppvärmda vinden så tålde tydligen inte de gamla rören att bli frusna. En liten läcka uppstod och det tog ju tid innan vi upptäckte det. Nu är det fixat och ett tryckkärl har blivit placerat i pannrummet så det ska inte kunna upprepas. Men det kan bli tal om att åtgärda de vattenskador som uppstod, får se vad försäkringsbolaget säger och hur mycket vi behöver göra. Eventuellt kan vi sälja med förbehållet att de nya ägarna får ut en del på försäkringen, är det inte det ena så är det de andra.
Annars knallar det på som vanligt höll jag på att säga, en eller två dagar i veckan tillbringar vi därute storebror och jag. Sen har det blivit mycket möten de övriga dagarna och mycket papper som ska ordnas med banker och lantmäteriet inför en försäljning av både det ena och de andra. Maskiner och redskap är sålt det som går att bli av med, det som är kvar får antingen skänkas bort eller gå till skrot.
Allt som är brännbart och inte ska behållas eldas vid lämplig vind, så visst håller vi värmen.
 Ett gammalt militärsläp med en vattenbinge på är ett av de objekt som redskapshandlaren inte var intresserad av och som vi troligen får skänka bort eller plocka ner i småbitar.

Ja, ja blir det bara vår och sommar så kanske vi har kommit en bit längre på väg och jag kan ägna tiden åt något annat. Har tackat nej två gånger allaredan i år om intresse att hänga med ut på golfbanan ! Ska för söka uppdatera lite oftare hädanefter, vi hörs ! 

1 kommentar:

  1. Det är enormt mycket jobb att ta hand om ett gammalt hus. Jag har varit med om att tömma en gård och det tog sin tid, men när vi lämnade Stenstugu hade vi ju förmånen att bara kunna ta med oss det vi ville ha eftersom det inte skulle säljas. Nu är det dottern som har nytta av det som blev över.
    Ha det så gott och lycka till med försäljningen!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera