Juli

Juli
Nicktistlar

onsdag 21 januari 2015

Månadsmöte och Öronfröjd.

Tredje onsdagen i månaden innebär att vi har månadsmöte i PRO. Det innebär även att vi har lite att göra med att ställa i ordning därute i Västerhejde bygdegård. Kaffe ska kokas och mackor ska bredas. Bord och stolar ställas fram, i dag trodde vi att på grund av vädret, snöslask, skulle det kanske inte komma så många. Jo pyttsan, det började rassla in folk nästan en timme innan möte började och sen var det en strid ström hela tiden. Drygt etthundratio kom det till slut, vi fick plocka fram fler bord och stolar och bre lite fler mackor.
Vi hade ingen föreläsare i dag men det kan ha varit Skarphälls spelmanslag som drog folk. De fem gubbarna, de sa själva att medelåldern är över åttio, kan verkligen spela. Och när klarinettisten byter instrument och plockar fram sin gamla xylofon blir stämningen hög. Spelglädje till max är det.
Efter det var slut så hade vi lite enklare, en förening ska dit i morgon så stolar och bord fick stå kvar.
Men sen är det ju protokollskrivande. Ringde upp en gammal jobbarkompis för att fråga om en grej, mycket prat blev det. De påstår att jag är snackesalig när jag kommer i gång men han är ett snäpp, eller två värre. Hann nästan inte med att renskriva innan det var dags för nästa aktivitet.
Övning med Öronfröjd, vi blev trettio år i fjor men vi firar det inte förrän i år när vi nu fått tillbaka vår barnafödande ledare igen. Datum och tillvägagångsätt är inte helt klart men det blir något under våren. April månad är nog mest trolig. Ett digert program ska övas in och vår Karin har full kontroll på oss, alla nästan trettio stycken som snittet brukar ligga på varje övningskväll. Lite trångt blir det när hon även övar in, inte bara sången utan någon form av dans till en del stycken. Puh ! Hon har inte riktigt fattat att det finns ett visst släkte som bara kan göra en sak i taget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar