Juli

Juli
Nicktistlar

lördag 31 januari 2015

Körövning.

Har suttit i församlingshemmet bredvid domkyrkan i dag, Fem timmars övning tillsammans med c:a trettio av de som ska åka med till Riga i juni och delta i Nordisk-Baltisk körfestival. Åsa ute från När körde hårt med oss hela dagen, det är ett mastigt program som ska sjungas igenom gemensamt där i
Riga.
Sjuttio sidor med noter och det gäller ju att vi har åtminstone sjungit igenom alla så vi inte står där som fån. Och allt ska sjungas på originalspråk, alla nordiska länderna inkl. Grönland och så de tre baltstaterna. Som grädde på moset ska vi sjunga delar ur Carmina Burana och där är det latin som gäller.
Och så är det ju meningen att vi i den så kallade Gotlandskören ska ha ett eget program som vi ska framföra åtminstone en gång. Vi blir en sammansatt kör från olika andra körer, tror att vi representerar minst elva körer från Bunge i norr till Burs i söder. Två övningar är inbokade till så det vill till att hon kör hårt med oss. Vi hann dock få i oss lite medhavd lunch i en halvtimmes paus.
Det blir sjätte gången som jag deltar i körfestivalen, första gången var nittiosju här i Visby, sen blev det Norge, Estland, Island och för två år sen i Helsingfors. Jag har missat första gången när det startade i Riga nittiofem och så tjugohundratvå när det gick i Klaipeda i Litauen.Ungefär en tredjedel av de som var med i dag har varit med tidigare flera gånger. Säger nånting om hur kul det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar