Juli

Juli
Nicktistlar

måndag 1 oktober 2018

Det blev en del.

  Blev en del gjort när jag väl kom i gång. Var och fick tag på en nyckel till lokalen där vi ska ha möte i morgon. Fick även en hel del instruktioner hur kaffebryggaren och diskmaskin funkar. Ska väl gå bra hoppas jag. Så lite nödvändig proviantering, kan ju inte bara leva på smörgåstårta och kaffe.

  Så bestämde jag mig när bilen skulle ställas in för Södra hällarna, länge sen jag var där. Körde ner och parkerade på Mötesplats Gotland och knallade i väg längs staketet i norr förbi reningsverket. Otroligt fint väder med lite sol och nästan ingen blåst, ångrade nästan att jag klätt mig väl. Massor av blommor som blommar om, se bild i headern. Solvändor, hittade dock ingen Gotlandssolvända som jag ibland har hittat alldeles ute på klippkanten andra år på sommaren. Blodnäva, gullborste, brudbröd och fibblor fanns rätt mycket av, tulkört i massor dock ingen blommande men gröna och fina.
Fibblor.

  Knallade ner som vanligt vid vattenfallet där det bara strilade lite vatten. Tog gott om tid på mig innan jag kom fram till trapporna upp borta vid Kneippbyn och även mycket att beskåda på vägen tillbaka. Stötte upp fyra rapphönor vid det anlagda Bihotellet, frågan var vem som blev räddast de eller jag.
Mötte en fågelskådare på väg hem från jobbet på stigen nedanför Leva. Blev stående en bra stund där och pratade, lika pratglada båda två, hrm.
Klinten nerifrån bort mot vattenfallet

Sprickig kalkhäll med lavar uppe på klinten

  Men efter ganska precis två timmar var jag åter vid bilen och kunde åka hem för lite vila. Jätteskön avkoppling på en fin plats,kändes verkligen behövligt.
Fick även syn på en hel del Malvor i närheten av den
gamla skjutvallen på hemvägen....

........ och även Vit malva eller Kattost som den även heter.

Klicka på bilderna för större bild !


2 kommentarer:

  1. Malvorna är alltid vackra!
    Ha en fin fortsättning på veckan!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, de är verkligen fina och de ska ju blomma nu så här års.
      Men jag förstår inte riktigt hur man kan döpa en blomma till Vit Kattost.
      Ha en bra fortsättning du med,nu går det t.o.m att vara ute. Kram, Anders

      Radera