December

December
Österport in mot Hästgatan

tisdag 1 maj 2018

Sköna Maj välkommen.

  Blixt och dunder har övergått till först en dimmig morgon till strålande solsken. Ser ut att bli en riktigt fin dag för både demonstrationer och andra aktiviteter.

  Men först uppdateringar, söndagen gick i sakta mak så att jag fick mjuka upp mina något stela leder. Tog dock en promenad upp i genom gamla skjutfältet till kolonilotten.
Bygget för Bo Klok går med bra fart, verkar snart vara klart för
inflyttning. De andra byggföretagen hänger inte med på långa vägar.

  Kom upp till lotten där jag satte i gång att för första gången i år klippa gräset. Vi har en liten handjagare och jag var färdig på en knapp kvart. Fortsatte med lite ansning av pergolan där jag klippte björnbärsbusken och putsade bort lite av humlen. Den ska väl egentligen bort helt för det kommer ju nya skott nerifrån, men vi tycker att det gamla skyddar lite både för insyn och vind. Sen blev det inte så mycket mer gjort den dan.

  Gårdagen började med att jag körde ner med bilen till verkstad för service. Nu kan jag äntligen slippa uppmaningen Inspektion nu ! så fort jag sätter nyckeln i tändningslåset. Eftersom de skulle behålla den någon timme så hade jag ordnat skjuts till lassis för att lämna blodprov. Tog dock ett tag förrän dotera kom för hon blev lite upptagen med annat, jobb hemifrån hon hade jourtelefon. Nåja, kom ner och bara fyra före i kö vid provtagningen. Ny ung trevlig tjej som trots två försök inte fick ur något blod ur min vänsterarm, jag satte av gammal vana fram den för det har aldrig varit problem förut. När vi bytte till höger så rann dock provrören fulla med en gång. 

  Gick hemåt genom Botaniskan där blomningen börjar komma i gång. Pratade lite med personalen som höll på att sätta ut bänkar. Numera låser dom fast dom på plats för att de ska slippa sätta tillbaka dom på rätt plats efter sena festkvällar därnere. Tidigare har dom för det mesta stått nere runt dammen när de kommit till jobbet på måndagmorgnarna.

  Gick upp mot Öster och kom överens om en fika på Siesta med dotera. Kom nämligen underfund med att min nyckel till lägenheten var kvar i  knippan på verkstaden. Hon kom i sällskap med sin man Kocken som skulle börja jobba lite senare. Fika och sen hem för lite rekreation på balkongen och satte mig sen framför datan. Slumrade till lite och vaknade upp av en jäkla skräll, tittar ut och det öser ner regn, blixtrar och dundrar. Och jag som skulle bort till dotera för en något försenad födelsedagsmiddag på tu man hand med henne. Nåja det blev lagom uppehåll när jag cyklade bort. Vi hjälptes åt med att fixa färdigt förätt och huvudrätten som redan var förberedd en del av hennes man Kocken. Vi åt, drack lite vin och pratade och regn, åska och blåst tilltog alltmer utanför. Frågan var om jag skulle försöka ta mig hem mot vädret de knappa sjuhundrafemtio meterna eller jag skulle bo kvar i källaren.När klockan var framemot elva kom Kocken hem och det löste sig, skjuts nästan till dörren. Återstår bara att hämta cykeln nån gång under dagen.  

2 kommentarer:

 1. Vilken Valborgsmässoafton det blev med åska och regn. Jag tror att ni hade det värre i Visby, men det var oväder här också. Du verkar ha haft en trevlig helg i alla fall och cykeln fixar du nog hem så småningom.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var riktigt oväder här i stan, i två omgångar. Men cykeln är
   på plats igen, Kram, Anders

   Radera