December

December
Österport in mot Hästgatan

fredag 29 december 2017

När kvällen kommer får den late bråttom.

  När jag väl kom upp i dag och fått i mig frukost så satte jag lite fart. Ur med sängkläderna och i gång med dammsugaren. Påsen verkade vara full så det var lika bra att ta med den bland de andra soporna när jag gick ut med dom. Skulle sätta i en ny och fick tag på en förpackning, men inte passade dom, hittade en till, lika så där. Jaha, får väl gå till affären och handla tänkte jag, men då hittade jag en förpackning till, och se, den sista påsen där passade. Ner med soporna och ner och boka samlingsrummet till Rummelrajövning. Sen tog jag mod till mig och cyklade bort till S Hällarna.

  Fågelmatningen har kommit i gång där så jag tänkte att jag går förbi och tittar. Det var mitt på dagen så det var inte så mycket fågel där, blåmesar, talgoxar, ringduvor och ett antal domherrar. Fortsatte spången och vek ut mot sjön. Där kan man se hela nya kryssningskajen nu och hamnen bakom.
Rätt grått men ändå en överblick.


Så vände jag blicken neråt och får ögonen på mönstret som 
lavarna gör direkt på kalkstenshällen.

  Kommer hem och upptäcker att våra nya portlås verkar vara inkopplade, prövar att ringa på mitt men inte får jag någon signal. Däremot är det någon som säger "hallå" och sen lägger på. Kollar andra i trappan och det funkar. Tackar nej till fika vid grannen och när jag kommer upp hör jag det skramlar till vid dörren. Där ligger tre stycken nyckelbrickor så då tänker jag att jag kanske kan få tag på killen. Ser dock ingen utan ringer upp firman och talar in mitt ärende på tfnsvar. Efter tre minuter ringer en tjej och undrar om jag ska ha det nummer hon ringt, på mitt jakande så säger hon att jag säger till killarna. De måste ändra på en data däruppe på kontoret säger hon. Går ner och testar bokningen i tvättstugan och går upp dit jag var bjuden på kaffe. Har knappt börjat fika när mobilen ringer och det är låsmontören som undrar om han har kommit rätt. Nu har jag programmerat om sa han, var inte en siffra rätt sa han så han undrade om det var mer fel. Sa att två stycken funkade i alla fall. Tackade för snabb service och önskade gott nytt år.

  Nu sitter jag och laddar för att gå ner på Munken, ska sitta i kassan därnere när Ida Anderssons band och Björn Perssons bluesband ska spela. Lär bli fullt upp att göra, som tur är har jag fått med två kompisar så vi får turas om att gå in och lyssna. 

2 kommentarer:

 1. Vet du, jag hade faktiskt ett medlemskort på Munken när jag jobbade på Faktab/Payex. Jag gick ju aldrig dit, till Munken alltså, så jag överlät medlemsskapet på min son. Det är klart att de gick med på det. Bättre en medlem som dyker upp då och då, än en som aldrig visar sig.
  Gott slut på 2017 och ett Gott nytt år önskar jag dig!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var mycket folk på Munken i fredags, men jag tror inte sonen
   var där. Visserligen blir det lite stressigt när det köar til sig
   och frågan är om jg skulle kääna till sonen. Ett Gott Nytt 2018.
   Kram,Anders

   Radera