December

December
Österport in mot Hästgatan

måndag 25 december 2017

Juldags förmiddag.

  Blev ju lite körigt i går med uppdragen så därför uppdaterar jag i dag. Lugn och fin julafton och jag bara tog det lugnt till det var dags att gå ner till grannarna. Var ju bjuden på lunch därnere, och det fanns en hel del att äta. Sill, inlagd strömming, gravlax m.m. Dopp i grytan med skinka och sylta avslutades med Janzon, korv och revbensspjäll. Allt skjölde jag ner med julmust. Så småningom var jag tvungen att gå upp och vila på maten och börja förbereda mig inför mina uppdrag.

  Blev att jag delade ut de julklappar som grannarna fått sig tillsända, allt för att de skulle kunna fota och visa givarna att de minsann fick besök av tomten. Nästa ställe hade jag också gångväg till, lite kul att se förvåningen när övriga som är ute få se en tomte komma gående. Lite försiktiga barn till att börja med inför en skäggig gubbe men det lossnade. Den minsta var framme ett par gånger och hälsade adjö ett par gånger och de lite äldre vinkade glatt.

  Nästa ställe fick jag ta bilen till, såg några av mina andra grannar som tittade verkligt förvånade när jag var på väg till bilen. Kom lite tidigare än vi hade sagt men jag gick in och letade efter säcken som skulle stå i garaget. Fanns ingen säck ! Fick banka på och förklara att det tydligen hade blivit en felleverans. Men husfar kom ut och plocka fram säcken ur bilskuffen där han gömt den och sen glömt. Bara att banka på igen och två förväntasfulla små killar kramade om tomten och hjälpte till att släpa in säcken. Men sen glömde de nästan tomten för att öppna alla paket som de fick. Deras lillasyster några månader gammal låg och sov och brydde sig inte om någon tomte. Efter en kort pratstund och ett glas vatten kunde jag köra hemåt efter väl förättade uppdrag. Mötte en polisbil på Gråbo, kunde ha varit kul att bli stoppad och att tomten fick göra en blåsning på julaftonskvällen, men de var tydligen på väg på annat uppdrag.

  Hem och få av mig den varma utrustningen, få i mig ett glas dricka. Sen gick jag ner till grannarna igen för den utlovade lilla virren. Vi avslöt med att se en svensk film, "En underbar jävla jul". Kunde bara hålla med.

  Solen var på gång när jag tittade ut i morse men nu har det ordnat till sig så att man inte ska bli förvånad och undra vad det är som lyser däruppe.
Tyvärr gör inte min mobil bilden rättvisa men man skymtar dock
ett rosa skimmer i träden borta vid Krookska dungen.

2 kommentarer:

 1. Det var många du gladde på julafton förstår jag! Hos oss var de yngsta barnen 23 år, så de har slutat tro på tomten och nöjer sig så bra med morbror Bosse som julklappsutdelare.
  Ha en god fortsättning!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. De barn som jag hälsade på var från knappt 3 till 13 år så de
   yngre var väl lite osäkra. Men det är inget av barna som vet
   vem tomten är. Och det är ju lite kul.
   Kram och God fortsättning.

   Radera