December

December
Österport in mot Hästgatan

onsdag 29 november 2017

Sång på gång.

Sov lite dåligt i natt så det blev sen frukost i dag också, börjar bli en ful vana det där, eller... Egentligen så har jag en gång bestämt sen jag blev pensionär att jag skulle kunna läsa tidningen vid frukostbordet utan att tända lampan. Det blir sent så här års, allra helst som det var i dag med regnet hängande i luften.

Kom i väg ut och handlade och var lat i dag, köpte med mig en matlåda hem. Pannbiff med lök, gräddsås och potatis.

Adventskaffe ute i Västerhejde med 85+arna, vår kontaktgrupp i föreningen hade dukat upp med hembakat och kaffe. Sånggruppen sjöng julsånger och vi åhörare fick sjunga med i några. Tjugosju nittioåringar har vi i föreningen och av dom var nio stycken där och fick en julblomma med sig hem. De andra som inte var där åker man hem till och överlämnar blomman. Uppemot trettiofem av de som fyllt åttiofem eller mer var där, sen var sånggruppen cirka tjugo och de som ordnat var tio stycken så det gick åt en del av det hembakta. Själv var jag inbjuden för att bara vara där, sprang i kring och fotade lite eftersom ordinarie fotograf stod på scen. Så var jag med och plockade undan bord och stolar och drog med kvasten på golvet. Fick en minijulstjärna med mig hem som tack.
Kom hem och fick vila upp mig lite innan det var dags att ge sig i väg för sista övningen innan Öronfröjds medverkande i Eksta kyrka på söndagkväll. Går lite spretigt i bland men det låter nog ganska bra ändå. Det var faktiskt mer än jag trodde för några veckor sen när jag tyckte att, det här kommer aldrig att gå. Många som la sig i hur det skulle göras och allmän oordning. Tror det hjälpte att jag reste mig upp och gick hem.
Något bättre ordning nu, inte så många som tycker, och framför allt är jag på bättre humör. Jag börjar se att det kanske kommer att funka och så har jag blivit kompis med mina fotleder igen.2 kommentarer:

 1. Då kanske man skulle söka sig till Eksta på söndag!!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, varför inte. Vad jag förstår så ska vi sjunga i
   samband med aftonmässan. Fem Carols har vi övat in.
   Kram, Anders

   Radera