Maj

Maj
Furulundskogen

söndag 18 juni 2017

Uppdateringar.

Jag märker att jag är dålig på det här med uppdateringar. Kan bero på att varje dag är stort sätt sig likt.
Trögt och ta sig ur sängen på morgnarna och tar en bra bit av förmiddagen innan kroppen har vaknat något sånär. Upp till kolonilotten och hacka ogräs, vattna och stoppa några rädisor och jordgubbar i munnen. Inte på samma gång naturligtvis.
Sen bortförbi syrran ungefär varannan dag för att vattna hennes växter ute, ta in posten och kolla att de växter som står inne överlever. Så kan det bli en sväng förbi någon där man snylta till sig en kopp kaffe.

I går var det lite efterfirande för den nyblivna studenten hemma hos hans far. Blev lite folk mest släktingar och några kompisar. Vi var väl en bit över tjugo stycken som satt och åt smörgåstårta med valda drycker till. Så småningom så blev det kaffe med tårta och sen började det troppas av. En liten seg styrka på sex personer satt dock kvar i den fina sommarkvällen. Visserligen åkte tröjor och långbyxor på, och bordet flyttades efter solen. Och till slut så tände värden grillen så vi, ja vad trode ni annars, avslöt med grillad korv och bröd.

Och i dag var det upp på cykeln igen för vattning, vattning och kaffe vid dotera. Hem och sitta på balkongen och läsa, omväxlande med att stänga ögonen i bland. Väcktes med dunder och brak av att en grannes parasoll lättade och landade på en annan grannes balkong. Samtidigt hade flygvapnet övningar och försökte överrösta med några smällar.
Och nu är det dags att sätta sig vid bordet och inmundiga dagens middag. Stekt torskfilé med kokt potatis och lite kryddor från balkongen. Så går det en dag igen.

2 kommentarer:

 1. Det låter som ett trevligt efterfirande. Nog är det skönt när man kan sitta ute på sommarkvällarna. Valborgsmässoafton satt vi ute till halv-elva, men då hade vi ju glöden från elden att värma oss vid.
  Det small bra här också, men jag förstod vad det var när jag så de två k-strimmorna bredvid varandra.
  Ha en skön söndagskväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var mycket strimmor här över stan, såg ut som ett kryss nästan. Tänkte fota men det gör sig inte med mobilkameran. Och visst är det skönt med de här kvällarna.
   Kram Anders

   Radera