Juli

Juli
Nicktistlar

söndag 19 februari 2017

Konsert eller konsert.

I stort sett hela gårdagen gick åt till Kafé nyfiket i Bro. Hann inte lösa melodikrysset ens efter slalomåken.
Hämta nybakta bullar och sen i väg för att hämta syrran som bakat drömtårta och var med som kökspersonal. Väl därute så var det att fixa till lokalen, koka kaffe och plocka fram koppar, fat och annat. Uppsjungning lite lätt under tiden vi ställde ut bord. Och hur många kommer det, blir nog inte så mycket tyckte vi, det var så mycket annat på G.
När det väl började bli dags så rasslade det till och snart var nästan varenda framsatt stol upptagen. Kaffe och kaffebröd hade en strykande åtgång men det räckte till som tur var. Vårt uppträdande är väl inte så att allt sitter som det ska, bl. a. har vi vissa svårigheter att komma in samtidigt på rätt ton men vår publik verkade uppskatta oss. Vi gör ju inte anspråk på att vi ska vara bäst utan vi bjuder på oss själva och på en trevlig eftermiddag på kafé. Vi varvar sånger med med trubadurframträdande så vi hinner få i oss lite kaffe själva. Men det är tur att vi har hjälp i köket, annars skulle det bli stressigt.
Fram mot fyratiden tog vi godnatt med det sista glaset och det blev lite eftersnack med publiken. Och så återstod disk och städning, samt hopräkning av pengarna som var lagda i byttan när publiken gick hem. Vi fick i hop till hyran och utlägg för inköp och räckte även till bensinpengar för var och en.
Kom hem och var alldeles slut märkte jag, gick knappt att hålla ögonen öppna, anspänning eller vad ? Gav fullständigt tusan i mello eller nåt annat på dumburken gick i stället i säng tidigt med en tegelsten som jag håller på med.
Inte kan jag säga att jag vaknade utvilad men jag gick upp för att äta frukost och sen hoppade jag skidorna för att i stället gå och handla. Tog visserligen omvägen över hamnen, Almedalen och Botaniskan innan jag via adelsgatan kom till Atterdags för nödvändigt inköp. En och en halv timme.
Gick över ett nästan folktomt och rätt disigt Stortorg med S:ta Karin.

Fixade käk under tiden jag såg damerna åka skidor. Åt under Damernas skidskytte sen måste det ha hänt nåt för helt plöstligt var det herrar som åkte skidor. Men fick rycka upp mig för nu var det dags för konsert igen. NS (Nio Sångare) och Gotlands balalajkor hade gemensam konsert i den nyrenoverade aulan vid Sävegymnasiet. Inbjuden gäst var en numera boende i Oxie som hade börjat i balaljkorna som liten grabb och sen sjungit bas i NS. Numera jobbar han på de stora operascenerna, Henning von Shulmann. Som kuriosa berättade han att hans första soloframträdande var just på dagens scen när han gick på gymnasiet och att han då tyckte att det var den största konsertlokal som funnits. Nu är det batydligt större ställen han sjunger på, börjar i morgon repetera in Figaros bröllop i Danmark. Stolt pappa på scen som bas i dubbel bemärkelse i NS och stolt mamma i publiken. Och vilken röst !!!!!
En riktig kanonkonsert från börja till slut med samspel mellan balaljkorna, kören och Henning eller var för sig. Henning sjöng några riktiga godbitar/ publikfriare tillsammans med Pelle på flygeln, njutning.
Man får ju bara hålla med om att vi har en stad där man kan få sig mycket musik till livs så här mitt i vintermörkret när fastlänningar tror att  vi har gåt i ide. Ale Möller med kompisar i torsdags på Jazzklubben , La Galyia på Visby strand lördag eftermiddag, konsert i Bomans bunker idag och så Rummelraj i Bro i går. Kan det bli bättre, skulle vara att det är dags för Måndagsklubben i morgon eftermiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar