Juli

Juli
Nicktistlar

måndag 2 mars 2015

Ny månad.

Nu är vi inne i mass, mass måne och det ser ut som det inte ska bli någon vinter överhuvudtaget här på ön i år. I dag blev det en vandring längs med kusten norr om Snäck igen. Hoppades jag skulle få se någon vårfågel och borta vid Bruceboreservatet var det inte mindre än trettiofem Gravänder "Ljaugäss" som höll till och verkade ha fått vårkänslor. Inga Tofsvipor "Bläckar" eller Strandpipare "Rikabålt" visade dock upp sig. Och ingen beckasin lyckades jag skrämma upp nere längs bäcken som rinner genom norra delen av området. Efter den femtonde får man inte beträda  själva fågelreservatet så det var väl sista chansen i vår.
Eftermiddagen var det Måndagsklubben som gällde, inte riktigt lika fullbesatt som vanligt men det är ju förkylningstider. Vi är ju uppe i en ganska hög medelålder i publiken så vi är väl extra känsliga för baciller.
Gästartisterna i dag kan man väl kalla för favoriter i repris. Sten Lindberg var tillbaka där med sin xylofon och med Ante Fröbergs dragspelskomp drog han sitt paradnummer. Maria Jobs var åter tillbaka nu även med en altsaxofon. Sångrösten och tvärflöjten hade hon inte hellre lämnat hemma. Hon var med på saxen i en låt före pausen och sen avslutade hon med tre låtar på sång och tvärflöjt.
För övrigt verkar det som dr Jazz, Gösta Lyttkens har övergett sin klarinett för en sopransax i stället. Han var uppe och spelade två Sidney Bechet kompositioner. En bra eftermiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar