Juli

Juli
Nicktistlar

onsdag 28 januari 2015

Tji mellanspett.

Tänkte jag skulle få en ordentlig stund med Mellanspetten däruppe i Lummelunda. Så i går när jag hade en ledig eftermiddag och det blev ganska skapligt väder for jag iväg dit upp. Duggregnet blev mer o mer intensivt längre åt norr jag kom. Men det var inte mer än att det var lite ruggit när jag klev ur bilen på den stora parkeringen, inte en bil mer än min.
Traskade in och gick runt stora dammen ett varv, två hägrar, några domherrar och ett antal gräsänder var allt som visade sig. När jag snurrat runt i nästan en och en halv timme gav jag upp, tänkte att den satt väl och kurade nånstans. När jag kom hem fick jag se att några fastlänningar hade snurrat där i en timme på förmiddagen men till slut hade fått syn på den. Det blir en ny sväng för min del framöver. Har ju visserligen sett den två gånger, men kort, första gången en knapp minut och andra gången när syrran var med i cirka femton sekunder.
I dag körde vi i gång vårsäsongen i PROs sånggrupp, vi var nitton stycken som satte i gång med att öva vårsånger för kommande framträdande. Vi hoppas på en vår i år med.
Ibland kan man tycka det är lite deprimerande det här med att bli äldre och krämporna börjar göra sig påminda. Har nu på en knapp månad varit med om att funktionärer har sagt av sig sina uppdrag på grund av att de inte klarar upp det längre. Mer eller mindre ledsna erkänt att de inte kan hålla reda på sina papper eller komma i håg namn och tider längre. Jag har ju märkt vart det lutat efter som jag hade en mor som blev gravt dement och nu har en broder som är på väg in i den stora glömskan. Jag blir ju fundersam själv, när sätter det in för min del. Jag som redan har svårt med namn och en sån sak som att direkt komma på vad det ena och det andra heter ibland. Eller är det bara att tänket går mycket saktare nu, en ordentlig tröghetsfaktor är det ju.
Och i kväll var det full fart på Öronfröjd igen, nio sopraner, elva altar, tre tenorer och sex basar varav en av dom nog så småningom flyttar upp till oss tenorer. Han var med i ett antal låtar i kväll och får vi bara lirka med honom så har vi nog en lite jämnare fördelning i herrstämmorna snart.

2 kommentarer:

  1. Det låter härligt att det finns hopp om en vår och idag är det ju dessutom solsken!
    Tänk vilken glädje ni sprider med er sång och ni har nog roligt själva också. Det smittar!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  2. Nu blev det ju lite bakslag förstås, men vi går ju mot ljusare tider så...
    Kul och vara med i tre olika uppsättningar, PRO-gruppen där vi sjunger och har kul själva, men otroligt roligt och komma ut på äldreboende och få sånt gensvar. Rummelraj där vi har mest roligt själva tror jag och så då Öronfröjd, seriöst men oerhört givande.Haen bra helg/Kram

    SvaraRadera