Juli

Juli
Nicktistlar

onsdag 24 september 2014

Kördag !

Nyss hemkommen från min andra körövning för dagen. Jag värmer upp så smått varje onsdag med sånggruppen i PRO med dryga två timmars sång och gemenskap. Efter det är hem och plocka i ordning noterna som vi ska öva med under hösten. Så här i början är det lite undran vad och ev. var vi ska sjunga. Vi pratade om att försöka få ihop något tema som vi bara kan öva in oss på, så om vi får nåt engagemang så är det bara att rycka till sig noterna och dra igenom dem en gång innan. Men det bör kanske vara några olika teman beroende var vi ska sjunga.
Så var det snart dags att cykla i väg för nästa körövning, där vi började med ett kort styrelsemöte för att även där försöka strukturera upp hösten. Vi har trettioårsjubel i Öronfröjd så det måste ju bli en jubileumskonsert  nån gång i vår. Sen är det övning inför medverkan i en gudstjänst/avbetalning på hyran. Och för oss som ska vara med i den stora förbundskören inför ett körledarkonvent första helgen i oktober blev det en liten extra duvning sist i kväll.
Vi ska sjunga i domkyrkan inför en stor del av landets körledare så Maria W och Mats H vill att vi ska låta så bra så vi bräcker av Eric Ericssons kammarkör som också ska delta i konserten. Allt ska naturligtvis framföras utantill. Visst finns det ställen som ännu är knepiga men eftersom vi är cirka femton tenorer så är jag inte så orolig. Egentligen bara en låt som jag är lite tveksam inför, vi ska stå utspridda blandade runt hela kyrkan och då får man verkligen lita till sig själv att man sätter tonerna. Ännu är det en övning och ett genrep innan det är dags att framföra, så det ordnar sig nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar